Vorig jaar herfst liet mijn zus mij haar nieuwste aanwinst zien: een Flip-Box, een klappbare Isolierbox. Mijn zus woont in Oostenrijk. Zij was er zeer mee in haar nopjes, want de box was niet duur, past precies achterin haar auto en is reuze handig als je boodschappen te vervoeren hebt in 30+˚C en je moet nog 20 kilometer.

Ik herkende de box direct als een must have en kocht er ook één. Hij ligt opgevouwen in de achterbak van mijn auto. Iedere keer als ik de achterklep van mijn auto opendoe zie ik hem liggen. Hij ligt eigenlijk een klein beetje in de weg maar hij is te leuk en te handig om weg te doen.

Nu zitten we middenin een hittegolf. Gisteren liep ik de supermarkt uit met een tas vol bederfelijke spullen, recht in 35˚C, op zoek naar mijn auto. En pas op dat moment dacht ik weer aan de box. Het was niet te geloven. Na al die keren dat ik de box achter in de auto had zien liggen kwam hij pas in mijn actieve bewustzijn op het moment dat ik hem accuut nodig had. Sinds dat moment wordt de box goed benut.

Zo gaat het ook met kennis. Je weet ongelooflijk veel, vanwege je opleiding, je werkervaring, projecten waaraan je hebt meegewerkt, je hobby’s, een huis dat je hebt gekocht, hockeyteams die je hebt begeleid, noem maar op. Maar je hebt al die kennis niet direct paraat. Want je weet veel meer dan je kunt vertellen.

Soms volg je een training en dan denk je: hé, dat wist ik eigenlijk al, maar ik had het niet in verband gebracht met het onderwerp van deze training. Dan lag de box al in je achterbak en ben je blij dat je de training hebt gevolgd om je er weer bewust van te worden. De kans is groot dat je de kennis die je al had door deze reminder extra goed gaat benutten. Soms heb je nog helemaal geen box in je achterbak en is het goed om nieuwe kennis op te doen, om de plannen die je hebt te ondersteunen.

Denk jij aan je persoonlijke ontwikkeling en zoek je naar mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website. Wil je klein beginnen? Neem dan een gratis jaarabonnement op Iedere dag 10 minuten leren, dan komt de inspiratie vanzelf bij je binnen, ook op momenten dat je het niet zo paraat hebt.

We zien je!