Ik krijg veel vragen over stakeholder management en over opleiding in stakeholder management vanuit agile en multidisciplinaire omgevingen. Dat verbaast me niets. Professionals krijgen en nemen steeds meer verantwoordelijkheid, wat natuurlijk een uitstekende ontwikkeling is.

De leidinggevende heeft niet altijd zicht op wat haar teamleden de hele dag doen en heel eerlijk gezegd weet ze ook niet altijd precies hóe ze hun werk doen, of ze goed gematcht zijn met hun taak en hoe tevreden de omgeving is. En de omgeving, dat zijn de stakeholders.

De stakeholders vinden er regelmatig wat van en komen dat melden bij de leidinggevende, voor wie het lastig kan zijn om dat commentaar goed te plaatsen. Is er een verschil van inzicht? Een verschil in verwachting? Een verschil in belangen? Een minder gelukkige match? Wie heeft er gelijk?

De leidinggevende vraagt de stakeholder, terecht, om dit zelf op te nemen met de professional, waarop de stakeholder vindt dat hij het bos in wordt gestuurd. Hij vindt dat hij een punt heeft en verwacht dat de leidinggevende dit oplost. Mensen zijn echter zelden echt verkeerd bezig, slecht of ongeschikt. Meestal is er iets te overbruggen. De vraag is wie daarin het initiatief neemt.

Wat te doen?

Meer verantwoordelijkheid krijgen of nemen betekent voor jou als professional dat je je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen hebt, ook en misschien wel juist als je geen lijnmanager bent.

Dat betekent dat je je inzicht in jezelf vergroot, leert situaties te observeren en analyseren, nieuwe methoden en technieken leert en weet hoe je het beste kunt interveniëren. Dat kun je doen door superskills te ontwikkelen. Op deze website vind je hiervoor een aantal zeer interessante programma’s.

Training Stakeholder management

Voor professionals die hun vaardigheden in stakeholdermanagement willen verbeteren heb ik een tweedaagse training stakeholder management ontwikkeld die ik in-company geef. Want stakeholder management doe je niet in je eentje. Het helpt als je daar een gezamenlijke visie op ontwikkelt en elkaar versterkt.

In deze tweedaagse training behandel ik de volgende onderwerpen:
– Mindset rondom stakeholder management
– Identificeren van stakeholders
– Classificeren van stakeholders
– Plan van aandacht

Na deze twee dagen heb je je stakeholders in kaart, heb je werkvormen en technieken om goed met je stakeholders om te gaan, heb je geen moeite meer met tegenstrijdige belangen en weet je wat je moet doen met je lastigste stakeholders.

Iets voor jouw team?

Mail naar post@thepeopleoffice.nl of bel me op 06 – 1233 8894. Dan kijk ik met je mee naar wat jullie nodig hebben.