Vorig jaar herfst liet mijn zus mij haar nieuwste aanwinst zien: een Flip-Box, een klappbare Isolierbox. Mijn zus woont in Oostenrijk. Zij was er zeer mee in haar nopjes, want de box was niet duur, past precies achterin haar auto en is reuze handig als je boodschappen te vervoeren hebt in 30+˚C en je moet nog 20 kilometer.

Ik herkende de box direct als een must have en kocht er ook één. Hij ligt opgevouwen in de achterbak van mijn auto. Iedere keer als ik de achterklep van mijn auto opendoe zie ik hem liggen. Hij ligt eigenlijk een klein beetje in de weg maar hij is te leuk en te handig om weg te doen.

Nu is het juli en zitten we middenin een hittegolf. Gisteren liep ik de supermarkt uit met een tas vol bederfelijke spullen, recht in 35˚C, op zoek naar mijn auto. En pas op dat moment dacht ik weer aan de box. Het was niet te geloven. Na al die keren dat ik de box achter in de auto had zien liggen kwam hij pas in mijn actieve bewustzijn op het moment dat ik hem acuut nodig had. Sinds dat moment wordt de box weer goed benut.

 

Zo gaat dat met kennis

Zo gaat het ook met kennis. Je weet ongelooflijk veel, vanwege je opleiding, je werkervaring, projecten waaraan je hebt meegewerkt, je hobby’s, een huis dat je hebt gekocht, hockeyteams die je hebt begeleid, noem maar op. Maar je hebt al die kennis niet direct paraat. Want je weet veel meer dan je kunt vertellen.

Soms volg je een training en dan denk je: hé, dat wist ik eigenlijk al, maar ik had het niet in verband gebracht met het onderwerp van deze training. Dan lag de box al in je achterbak en ben je blij dat je de training hebt gevolgd om je er weer bewust van te worden. De kans is groot dat je de kennis die je al had door deze reminder extra goed gaat benutten. Soms heb je nog helemaal geen box in je achterbak en is het goed om nieuwe kennis op te doen, om de plannen die je hebt te ondersteunen.

 

En nu jij

Wil jij je kennis en vaardigheden verdiepen met een hoogwaardige opleiding maar twijfel je nog over welke richting het beste bij je past? Stuur dan een mailtje naar post@thepeopleoffice.nl of plan een gratis adviesgesprek.

Liever direct de diepte in? Kies dan voor het Fitch assessment voor inzicht in wie je nu bent en welke ontwikkeling het beste bij je past bij je past. Het geeft veel meer energie en het is veel leuker om van een 7 een 9 te maken, dan van een 3 een 6.

En om klein te beginnen hebben we voor jou 365 dagen iedere dag 10 minuten leren. Dat is een jaar lang iedere dag een email met een interessante korte video van YouTube. Want de kennis ligt op straat. Je moet het alleen zien te vinden. En dat doen wij graag voor jou. Abonneer je hier.