Word HR Projectmanager

Jolanda Strijbos

Leer effectief veranderingen realiseren

BOEK EEN GRATIS AFSPRAAK

Wil jij HR projecten leiden?

Er komt een mooie verandering aan in de organisatie waar je helemaal achter staat en je kan alleen maar denken: ik wil hierin voorop lopen, ik wil dat neerzetten. Je weet dat je het in je hebt, dat je klaar bent voor de next step.

Je wil niet in ideeën verzanden maar wel energie in je project, de juiste dingen doen met de schaarse middelen die je hebt en er niet alleen voor staan. Je hebt je vaardigheden maar niet helemaal in beeld hoe je die het beste kunt toepassen in je project.

Over de trainer

Word HR Projectmanager

Jolanda Strijbos

Jolanda Strijbos

Ik vind het geweldig om bij te dragen aan de kwaliteit van werk in organisaties. Om mensen zelf hun rol te laten pakken en teams zelfredzaam te maken. En als projectmanager speel je daarin een belangrijke rol.

Toen ik projectmanager werd kwam ik erachter dat ik als HRM’er geen verstand had van processen, ICT en projecten en dat ik geen idee had waarom dat belangrijk was. En dat projectmanagement een vak is en niet een kwestie van gezond verstand.

In mijn online training leer ik je alles wat je weten moet over projecten, scrum, agile, Lean, ICT, gedrag, bedrijfskunde, psychologie, ontwerpen, implementeren, stakeholders en omgaan met tegenslag.

Stress happens when you argue with reality.

De opleiding

 

Projectmanagement gaat over dingen gedaan krijgen door in goed contact te zijn met je omgeving, op een andere manier naar problemen kijken, procedures en systemen voor je laten werken en praktische technieken toepassen.

Een goede projectmanager:

  • Vindt het een sport om dingen gedaan te krijgen, leert graag nieuwe dingen en houdt van dynamiek.
  • Kan structuur aanbrengen en werk verdelen, begrijpt de omgeving waarin hij werkt en neemt graag de leiding.
  • Kent zichzelf en weet wat hij wel en niet kan, houdt van samenwerken met mensen en kan goed omgaan met tegenslag.

De 9 online modules

1

Wat is een verandering

Hoe kun je naar een verandering kijken, welke veranderingen zijn er, welke fases in veranderingen zijn er en hoe kun je met veranderingen omgaan. We hebben het over projecten, programma’s, ontwerpen, implementeren, incrementeel veranderen, agile werken, scrum development, Lean production en psychologie.

2

Waar begin je

In het begin is er sprake van een idee, een gedachte, een kans, een nog wat vage wens tot verandering. Mensen hebben ergens een mooie oplossing gezien en willen die oplossing overnemen. In deze module leer je hoe je op zoek gaat naar wat precies de wens is, welke oplossingen daarbij zouden kunnen horen, wat de impact daarvan is en hoe je daarin keuzes maakt.

3

De projectorganisatie

Een verandering realiseer je niet in je eentje. Daar heb je anderen bij nodig. In deze module leer je hoe je een projectorganisatie inricht en hoe je mensen in hun rol zet en houdt. Een project doorbreekt de manier van werken die mensen gewend zijn. De projectleider zorgt er dus steeds voor dat iedereen weet wat hij moet doen en met welk gedrag het project het meest gebaat is.

4

Pojectplanning

In deze module leer hoe je een pragmatische planning maakt, die je inzicht geeft in wat er precies moet gebeuren, hoe lang alles duurt en waar mensen op elkaar moeten wachten. Dat helpt jou om je gedachten te ordenen en te begrijpen hoe details onverwacht bepalend kunnen zijn voor de hoofdlijnen in je project. En het is een goed middel om over je project te communiceren.

5

Plan van aanpak

Om productief en pragmatisch met tijd van anderen en geld om te gaan en met impact te kunnen veranderen heb je een plan van aanpak nodig. In dat plan staat wat je gaat doen en vooral ook wat je niet gaat doen, hoe je dat gaat doen, wat en wie je daarbij nodig hebt, hoe lang dat alles duurt, wat er precies gerealiseerd is als het project af is en waarom dat belangrijk is.

6

Het projectteam

Een projectmanager is ook een manager en een leider. In deze module leer je alles wat je weten moet over de eigenschappen van een sterk team, de fasen van teamontwikkeling, het aansturen van een team, zelfsturing, het bouwen aan vertrouwen en teamdynamiek en wat dat betekent voor jou. Hoe laat je het team optimaal presteren in je project en hoe laat je mensen leren in je project.

7

Omgaan met stakeholders

Het onderwerp stakeholders komt in iedere module terug, maar gezien het mogelijke effect van stakeholders op je project is het goed om wat meer te weten over de theorie rondom stakeholders en over hoe je met stakeholders omgaat. Deze module gaat daarnaast over effectief communiceren en persoonlijke effectiviteit in houding en gedrag.

8

Besturing van je project

Hoe transparant je ook denkt te zijn, niemand weet zo goed als jij wat er aan de hand is in je project en welke klippen je aan het omzeilen bent. Deze module gaat dan ook over werkverdeling, rapporteren over de voortgang, mensen in hun rol houden, kwaliteit, risicomanagement, omgaan met veranderingen in je plan, conflict escalatie en timemanagement.

9

Project afronden

Tegen het einde van het project is de hele projectorganisatie goed op elkaar ingewerkt en weet iedereen van de hoed en de rand. Dat geldt niet voor de mensen die verder moeten met de resultaten. In deze module leer je wat er komt kijken bij het overdragen van de resultaten van je project, zodat je verandering daadwerkelijk impact heeft.

De opbouw

Theorie, vaardigheden en templates
Zodat je kunt duiden wat er om je heen gebeurt en je kunt bepalen wat je moet doen.

Hoe gaat het met jou
Want de werkstijl van de projectleider bepaalt in belangrijke mate het projectsucces.

Hoe ga je om met stakeholders
Want niet iedereen in je omgeving is bij voorbaat fan van je project.

Terminologie
Zodat je termen die anderen gebruiken kunt herleiden tot wat jij aan het doen bent.

Deze opleiding is heel geschikt voor jou:

✓ als je ervaring hebt als consultant of als manager

✓ als je een visie hebt op de rol van projecten in organisaties

✓ als je de beschrijving van een goede projectmanager gaaf vindt

✓ als je zin hebt om te leren hoe jij dat ook kunt zijn

✓ als je HBO+ werk- en denkniveau hebt

Deze opleiding is niet heel geschikt voor jou:

✓ als je niet over jezelf wil nadenken

✓ als je liever wat meer op de achtergrond blijft

✓ als je het lastig vindt om zaken over te laten aan anderen

✓ als je heel creatief bent en niet van kaders houdt

✓ als je gewoon echt niet van coördineren houdt

Energie is alles.

Zeer geschikt voor jou als:

je al een paar jaar ervaring hebt als HRM’er en nu verantwoordelijk wordt voor een groot project met veel stakeholders.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Zeer geschikt voor jou als:

je een type verandering gaat begeleiden die niet nieuw is voor de organisatie maar wel voor jou of als je al eens een verandering hebt begeleid en nu een professionaliseringsslag wil maken.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren HRM professional bent maar nog nooit een project hebt geleid of als je al wel projecten hebt geleid en nu een aanzienlijk complexer project gaat leiden.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Zeer geschikt voor jou als:

je al een paar jaar ervaring hebt als HRM’er en nu verantwoordelijk wordt voor een groot project met veel stakeholders.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Zeer geschikt voor jou als:

je een type verandering gaat begeleiden die niet nieuw is voor de organisatie maar wel voor jou of als je een professionaliseringsslag wil maken.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren professional bent maar nog nooit een project hebt geleid of als je al wel projecten hebt geleid en nu een aanzienlijk complexer project gaat leiden.

Werkt jouw werkgever met Class? Klik dan op onderstaand logo om deze opleiding te boeken.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment

Hoe werkt het?

Het Online traject

Zodra je je hebt aangemeld ontvang je de links naar de eerste module en de Q&A webinar op woensdag van 10:00 tot 11:00. Je kunt vragen stellen of leren van de vragen van anderen.

Iedere twee weken ontvang je een nieuwe module. De modules blijven onbeperkt beschikbaar. Je kunt zes maanden lang Q&A webinars volgen.

Heb je vragen? E: post@thepeopleoffice.nl | T: 06 – 1233 8894.

Liever Intensief?

Het Intensieve traject start met een Fitch assessment en jouw match met verschillende projecttypen. Daarnaast start voor jou het Online traject. De 5 Skype gesprekken plan je zelf in een periode van zes maanden.

Nog liever Training on the job?

Wil je nog sneller leren complexe projecten te leiden, kies dan voor persoonlijke begeleiding. Je kunt 24/7 bellen om te sparren over problemen in je project of over hoe je in rol zit. De sessies on site plannen we samen.

Wat klanten zeggen:

Jolanda has a talent for recognizing and pointing out the human dynamics in a group. This with the talent to clarify the situation helped us to identify the problem and take the appropriate measures.

Bert van Vugt

Jolanda is een getalenteerde en daadkrachtige HR professional met een sterk bedrijfskundig inzicht. Zowel in een advies- als managementrol weet ze haar sturende capaciteiten goed in te zetten. In de jaren dat wij samengewerkt hebben heeft haar kennis en inzicht een inspirerende werking gehad. Ze voegt waarde toe door met haar analytisch vermogen complexe situaties te herkennen en tot oplossingen te komen. Haar humor en betrokkenheid maken het een genoegen om met en voor haar te werken!

Annemarie Noltes

Jolanda is een projectmanager zoals je die hoopt aan te treffen bij je klant, als er een omvangrijk project gedraaid moet worden: duidelijk, to the point, overtuigend en constant gefocust om binnen de gestelde termijn het project op te leveren. Daarbij is ook de persoonlijke omgang met haar prettig, wat de sfeer tijdens het project zeer ten goede komt.

Michiel van der Kleij

Jolanda is gemakkelijk toegankelijk op ieder gespreksniveau, duidelijk en helder in haar communicatie, zeer snel in het oppakken van gedeelde informatie en no nonsense in houding en uitstraling.

Ingrid Leijn

Jolanda is oprecht geïnteresseerd in de ander. Zij ziet de goede kanten van mensen, hun talenten en wat ze leuk vinden en kan de ander ook veel zelfvertrouwen geven. Zij gaat heel grondig te werk en is goed in anderen iets leren. Zij heeft daar ook het geduld voor.

Carlijn Witvliet

Jolanda is een daadkrachtige, overtuigende en energieke projectmanager. Ze stelt de juiste vragen, is kritisch als dat nodig is en weet het team te motiveren. Je kunt op haar bouwen. Ze anticipeert snel op problemen en vraagstukken. Tevens verloopt de communicatie met Jolanda soepel en vlot.

In het project waar wij samen aan werkten, merkte ik vooral op dat zij vertrouwen uitstraalt richting de teamleden. Dit is heel mooi en heel belangrijk en kan mijns inziens het verschil maken of een project succesvol is of niet. Ik heb de tijd dat wij hebben samengewerkt dan ook als heel prettig ervaren.

Rocky Berkhof

In the period I worked with Jolanda we went through major organizational changes. Jolanda proved capable of taking ownership from HR perspective balancing people interest with business interest. She also implemented various people development tools made available by our corporate HR group. A high energetic and very dedicated HR professional.

Jos Lammerts

De 6 garanties van The People Office

De beste trainers in hun vakgebied
Ze hebben ruime ervaring met complexe vraagstukken, hebben alles zelf uitgetest en meegemaakt en zijn doorlopend bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.

Je ontwikkelt superskills
Voor iedere professional is het belangrijk om bijzondere vaardigheden te ontwikkelen, die je onderscheiden van anderen en die je impact nog groter maken.

Holistische opleidingen
Alle opleidingen overstijgen individuele vakgebieden. Je leert precies datgene wat je nodig hebt om je superskill te ontwikkelen, zonder informatie overload.

24/7 toegang tot de stof
Je kunt ieder moment starten. Alles is beschikbaar voor jou, ook nadat je alle modules hebt ontvangen. Je krijgt regelmatig updates en bonussen in je academie.

Gratis persoonlijk advies
Als je nog niet weet welke opleiding of welke vorm het beste bij je past, dan ben je van harte welkom om een gratis persoonlijk adviesgesprek te boeken.

Certificaat van deelname
Een tastbaar bewijs van de inspanning die je hebt geleverd om je vaardigheden op een hoger niveau te brengen of je een nieuwe vaardigheid eigen te maken.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment