Word HR Projectmanager

Leer effectief veranderingen realiseren
en begin met de gratis introductie

JA GRAAG!

Wil jij projecten leiden?

Er komt een mooie verandering aan in de organisatie waar je helemaal achter staat en je kan alleen maar denken: ik wil hierin voorop lopen, ik wil dat neerzetten. Je weet dat je het in je hebt, dat je klaar bent voor de next step.

Je wil niet in ideeën verzanden maar wel energie in je project, de juiste dingen doen met de schaarse middelen die je hebt en er niet alleen voor staan. Je hebt je vaardigheden, maar niet helemaal in beeld hoe je die het beste kunt toepassen in je project.

Over de trainer

Word HR Projectmanager

Jolanda Strijbos

Jolanda Strijbos

Ik vind het geweldig om bij te dragen aan projecten die echt resultaat boeken, waarbij de projectleden in hun kracht staan. Om mensen zelf hun rol te laten pakken en te laten groeien. En als projectmanager speel je daarin een belangrijke rol.

Toen ik projectmanager werd kwam ik erachter dat ik als HRM’er geen verstand had van processen, ICT en projecten en dat ik geen idee had waarom dat belangrijk was. En dat projectmanagement een vak is en niet een kwestie van gezond verstand.

In mijn online training leer ik je alles wat je weten moet over projecten, scrum, agile, Lean, ICT, gedrag, bedrijfskunde, psychologie, ontwerpen, implementeren, stakeholders en omgaan met tegenslag.

De opleiding

 

Projectmanagement gaat over dingen gedaan krijgen door in goed contact te zijn met je omgeving, op een andere manier naar problemen kijken, procedures en systemen voor je laten werken en praktische technieken toepassen.

Een goede projectmanager:

  • Vindt het een sport om dingen gedaan te krijgen, leert graag nieuwe dingen en houdt van dynamiek.
  • Kan structuur aanbrengen en werk verdelen, begrijpt de omgeving waarin hij werkt en neemt graag de leiding.
  • Kent zichzelf en weet wat hij wel en niet kan, houdt van samenwerken met mensen en kan goed omgaan met tegenslag.

De 9 online modules

1

Wat is een verandering

Hoe kun je naar een verandering kijken, welke veranderingen zijn er, welke fases in veranderingen zijn er en hoe kun je met veranderingen omgaan. We hebben het over projecten, programma’s, ontwerpen, implementeren, incrementeel veranderen, agile werken, scrum development, Lean production en psychologie.

2

Waar begin je

In het begin is er sprake van een idee, een gedachte, een kans, een nog wat vage wens tot verandering. Mensen hebben ergens een mooie oplossing gezien en willen die oplossing overnemen. In deze module leer je hoe je op zoek gaat naar wat precies de wens is, welke oplossingen daarbij zouden kunnen horen, wat de impact daarvan is en hoe je daarin keuzes maakt.

3

De projectorganisatie

Een verandering realiseer je niet in je eentje. Daar heb je anderen bij nodig. In deze module leer je hoe je een projectorganisatie inricht en hoe je mensen in hun rol zet en houdt. Een project doorbreekt de manier van werken die mensen gewend zijn. De projectleider zorgt er dus steeds voor dat iedereen weet wat hij moet doen en met welk gedrag het project het meest gebaat is.

4

Pojectplanning

In deze module leer hoe je een pragmatische planning maakt, die je inzicht geeft in wat er precies moet gebeuren, hoe lang alles duurt en waar mensen op elkaar moeten wachten. Dat helpt jou om je gedachten te ordenen en te begrijpen hoe details onverwacht bepalend kunnen zijn voor de hoofdlijnen in je project. En het is een goed middel om over je project te communiceren.

5

Plan van aanpak

Om productief en pragmatisch met tijd van anderen en geld om te gaan en met impact te kunnen veranderen heb je een plan van aanpak nodig. In dat plan staat wat je gaat doen en vooral ook wat je niet gaat doen, hoe je dat gaat doen, wat en wie je daarbij nodig hebt, hoe lang dat alles duurt, wat er precies gerealiseerd is als het project af is en waarom dat belangrijk is.

6

Het projectteam

Een projectmanager is ook een manager en een leider. In deze module leer je alles wat je weten moet over de eigenschappen van een sterk team, de fasen van teamontwikkeling, het aansturen van een team, zelfsturing, het bouwen aan vertrouwen en teamdynamiek en wat dat betekent voor jou. Hoe laat je het team optimaal presteren in je project en hoe laat je mensen leren in je project.

7

Omgaan met stakeholders

Het onderwerp stakeholders komt in iedere module terug, maar gezien het mogelijke effect van stakeholders op je project is het goed om wat meer te weten over de theorie rondom stakeholders en over hoe je met stakeholders omgaat. Deze module gaat daarnaast over effectief communiceren en persoonlijke effectiviteit in houding en gedrag.

8

Besturing van je project

Hoe transparant je ook denkt te zijn, niemand weet zo goed als jij wat er aan de hand is in je project en welke klippen je aan het omzeilen bent. Deze module gaat dan ook over werkverdeling, rapporteren over de voortgang, mensen in hun rol houden, kwaliteit, risicomanagement, omgaan met veranderingen in je plan, conflict escalatie en timemanagement.

9

Project afronden

Tegen het einde van het project is de hele projectorganisatie goed op elkaar ingewerkt en weet iedereen van de hoed en de rand. Dat geldt niet voor de mensen die verder moeten met de resultaten. In deze module leer je wat er komt kijken bij het overdragen van de resultaten van je project, zodat je verandering daadwerkelijk impact heeft.

De opbouw

Theorie, vaardigheden en templates
Zodat je kunt duiden wat er om je heen gebeurt en je kunt bepalen wat je moet doen.

Hoe gaat het met jou
Want de werkstijl van de projectleider bepaalt in belangrijke mate het projectsucces.

Hoe ga je om met stakeholders
Want niet iedereen in je omgeving is bij voorbaat fan van je project.

Terminologie
Zodat je termen die anderen gebruiken kunt herleiden tot wat jij aan het doen bent.

Deze opleiding is heel geschikt voor jou:

✓ als je ervaring hebt als consultant of als manager

✓ als je een visie hebt op de rol van projecten in organisaties

✓ als je de beschrijving van de projectmanager gaaf vindt

✓ als je zin hebt om te leren hoe jij dat ook kunt zijn

✓ als je HBO+ werk- en denkniveau hebt

Deze opleiding is niet heel geschikt voor jou:

✓ als je niet over jezelf wil nadenken

✓ als je liever wat meer op de achtergrond blijft

✓ als je het lastig vindt om zaken over te laten aan anderen

✓ als je heel creatief bent en niet van kaders houdt

✓ als je gewoon echt niet van coördineren houdt

Hoe kan ik je helpen?

Zeer geschikt voor jou als:

je nu een project aan het leiden bent en behoefte hebt aan sparren en feedback, direct gericht op jouw project.

Zeer geschikt voor jou als:

je al een paar jaar ervaring hebt als HRM’er en nu verantwoordelijk wordt voor een groot project met veel stakeholders.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren HRM professional bent maar nog nooit een project hebt geleid of als je al wel projecten hebt geleid en nu een aanzienlijk complexer project gaat leiden.

Zeer geschikt voor jou als:

je nu een project aan het leiden bent en behoefte hebt aan sparren en feedback, direct gericht op jouw project.

Zeer geschikt voor jou als:

je al een paar jaar ervaring hebt als HRM’er en nu verantwoordelijk wordt voor een groot project met veel stakeholders.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren professional bent maar nog nooit een project hebt geleid of als je al wel projecten hebt geleid en nu een aanzienlijk complexer project gaat leiden.

Hoe werkt het?

Het Online traject

Zodra je je hebt aangemeld ontvang je de link naar de eerste module.

Daarnaast ontvang je de links naar de tweewekelijkse Q&A webinars op vrijdag van 10:00 tot 11:00. Je kunt vragen stellen of leren van de vragen van anderen.

Iedere twee weken ontvang je een nieuwe module. Modules en updates blijven onbeperkt beschikbaar. Je kunt zes maanden lang Q&A webinars volgen.

Let op:
Heb je vragen? Of liever eerst een factuur?
E: post@thepeopleoffice.nl | T: 06 – 1233 8894.

Liever persoonlijke begeleiding?

Ieder projectprobleem heeft een oplossing.

We plannen in overleg 5 online coaching sessies gedurende een periode van 3 tot 5 maanden.

Nog liever VIP aandacht?

Het VIP Traject is een training on the job. Je krijgt direct toegang tot de hele online academie.

Daarnaast kun je gedurende 7 maanden 24/7 bellen om te sparren over je project of over hoe je in rol zit.

De 10 sessies plannen we in overleg.

De 6 garanties van The People Office

24/7 toegang tot de stof
Je kunt ieder moment starten. Alles is beschikbaar voor jou, ook nadat je alle modules hebt ontvangen. Je krijgt regelmatig updates en bonussen in je academie.

Een trainer uit de praktijk
Jolanda heeft ruime ervaring met complexe vraagstukken, heeft alles zelf uitgetest en meegemaakt en is doorlopend bezig met haar persoonlijke ontwikkeling.

Certificaat van deelname
Een tastbaar bewijs van de inspanning die je hebt geleverd om je vaardigheden op een hoger niveau te brengen of je een nieuwe vaardigheid eigen te maken.

Gratis persoonlijk advies
Als je nog niet weet welke opleiding of vorm het beste bij je past, dan ben je van harte welkom om een gratis persoonlijk adviesgesprek te boeken.

Je ontwikkelt superskills
In de training projectmanagement leer je kennis en vaardigheden die je onderscheiden van anderen en je impact nog groter maken.

Holistische opleiding
Je leert precies datgene wat je nodig hebt om je superskill te ontwikkelen, zonder informatie overload.