Informeel leiderschap

Marieke van Ginkel

Leiding geven als je niet de baas bent

IK WIL EEN GRATIS ADVIESGESPREK

Wil jij écht leren leiden?

Je houdt van je werk, doet wat je graag wil doen, je kunt alleen de juiste balans niet vinden. De balans tussen werk en rust, tussen leiding geven en de baas spelen, tussen het continu blussen van brandjes en doen waar je goed in bent. Het frustreert je dat je die flow net niet te pakken lijkt te krijgen en dat levert een gevoel van onbehagen op. Het is zo dichtbij, maar tegelijkertijd lijkt het mijlenver weg.

Als je wil leren om dwars door alle afleiding en hectiek heen je eigen koers te varen. Waardevolle resultaten wil bereiken door het maken van de voor jou goede keuzes. Als je wil werken vanuit vertrouwen in plaats vanuit controle. Je de balans tussen werk en gezin wilt herstellen. Kortom: als je klaar bent om leiding te nemen over je leven, dan is dit voor jou DE plek.

Over de trainer

Informeel leiderschap

Marieke van Ginkel

Marieke van Ginkel

‘Wat wil je later worden?’ vroeg de juf. ‘BOERIN!’ zei Marieke. ‘Dan moet je met een boer trouwen’ zei ze, ‘en die wonen hier niet’.

Twintig jaar later werkt Marieke als econoom op een ministerie in Den Haag. Ze draagt een strak pak en zit in een keurig kantoor, tevreden met haar snelle carrière. Wat minder tevreden was ze met de RSI. En woedend was ze over het feit dat ze wel binnen was, maar nooit meer buiten kwam…

Het kwam door een periode van rampspoed dat ze deze woede wist om te buigen tot het bedrijf van haar dromen. Sinds 2008 geeft ze trainingen in leiderschap met behulp van paarden. Ze is gespecialiseerd in informeel leiderschap en begeleidt (complexe) teams.

Als er een strijd wordt gevoerd op inhoud, gaat het vaak niet om de inhoud.

Werken met paarden

In een groep praten over samenwerking is vaak doodeng, en toch is het van groot belang om de dingen die er onder het oppervlak spelen boven tafel te krijgen.

Door het werken met paarden wordt dit proces makkelijker. Je komt echt in beweging en daardoor krijg je heel snel inzicht in jouw manier van samenwerken.

Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap of het functioneren van een heel team, je krijgt een eerlijk beeld van je zwakke en sterke punten. Daarnaast is het een bijzondere ervaring, een die je nooit meer vergeet.

De 3 online modules

1

Leid jezelf

Je leert de basics van informeel leiderschap. Je leert hoe je overkomt als leider en wat je sterke en zwakke punten zijn, ook op non-verbaal niveau. Je leert de basics van NLP zodat je optimaal leert communiceren. Ook leer je effectief omgaan met stressgedrag, van jou en de ander.

2

Leid je team

Je leert de basics van teamcoaching waardoor je leert je team te begeleiden naar een zelfstandige en resultaatgerichte manier van werken. Je leert hoe je effectief omgaat met ‘gedoe’ in het team en weet dit om te buigen in een effectief gedrag.

3

Leid je klant/opdrachtgever

Je leert de basics van systemisch kijken. Je leert hoe je een opdracht of klus zo aanneemt, dat je optimaal van waarde kunt zijn, maar ook waar kunt maken wat je belooft. Je oefent met meerdere praktijkcasussen.

HET LEIDERSCHAPSEVENT

Op het leiderschapsevent op 24 mei 2019 in Onnen leer je je sensitiviteit in te zetten en je leiderschap te vergroten door met paarden te werken en te ontdekken hoe je je hartritme kunt beïnvloeden.

WERKEN MET PAARDEN. Paardencoaches/leiderschapstrainers Corine Vogelaar en Marieke van Ginkel leren je de basics van leiderschap voor ieder team aan de hand van de paarden kudde. Met deze inzichten ga je zelf leiding geven aan paarden en ervaar je hoe effectief het ‘sturen op het zoogdierenbrein’ werkt.

JE HARTRITME. Onder leiding van psychiater en hartcoherentie-trainer Irmi Klijntunte leer je een simpele methode om je hartritme te beïnvloeden, waarom dat belangrijk is, wat dat doet met je energie en je mindset en hoe dat direct effect heeft op je leiderschap.

Na het High Impact Jaarprogramma:

  • Ben jij de krachtigste versie van jezelf, en zijn voelen, denken en doen weer met elkaar in balans. Je staat en intervenieert krachtig in het moment.
  • Weet jij hoe je een zelfstandig team bouwt, waarin mensen de ruimte krijgen om hun eigen unieke waarden te ontdekken en in te zetten.
  • Heb je helemaal helder wat jouw visie is en welke strategie jou past, zodat je weet hoe jij optimaal van betekenis kunt zijn.
  • Ben jij meester in het ‘lui leidinggeven’: je benut je intuïtie en weet precies op welk moment je welke slimme interventies doet.
  • Ervaar jij eindelijk weer ruimte en vrijheid in je agenda voor je eigen ontwikkeling.
Deze opleiding is heel geschikt voor jou

✓ als je jezelf graag en snel ontwikkelt

✓ als je niet bang bent om naar jezelf te kijken

✓ als je de waarde ziet van je ‘onderbuikgevoel’

✓ als je graag ervaringsgericht leert

Deze opleiding is niet heel geschikt voor jou

✓ als je wilt leren leidinggeven op basis van macht

✓ als je denkt dat anderen de sleutel zijn tot verandering

✓ als je eerlijke feedback vervelend vindt

Paarden geven de zuiverste vorm van feedback die je ooit hebt ontvangen.

Investering

Zeer geschikt voor jou als:

jje een startende teammanager of projectmanager bent en je snel inzicht wilt in wat je te leren en te oefenen hebt als je effectief en mensgericht leiding wilt geven aan mensen en teams.

Zeer geschikt voor jou als:

je al enige ervaring hebt met groepen als manager, trainer, scrum master, agile coach of teamcoach en je op zoek bent naar handvatten om meer moeiteloos en vanzelfsprekend leiding te geven.

Zeer geschikt voor jou als:

je programmamanager, directeur of ondernemer bent met ruim leidinggevende ervaring, je je zaken voor elkaar hebt maar denkt dat het slimmer kan en optimaal van waarde wil zijn voor je organisatie.

Zeer geschikt voor jou als:

je een startende teammanager of projectmanager bent en je snel inzicht wilt in wat je te leren en te oefenen hebt als je effectief en mensgericht leiding wilt geven aan mensen en teams.

Zeer geschikt voor jou als:

je al enige ervaring hebt met groepen als manager, trainer, scrum master, agile coach of teamcoach en je op zoek bent naar handvatten om meer moeiteloos en vanzelfsprekend leiding te geven.

Zeer geschikt voor jou als:

je programmamanager, directeur of ondernemer bent met ruim leidinggevende ervaring, je je zaken voor elkaar hebt maar denkt dat het slimmer kan en optimaal van waarde wil zijn voor je organisatie.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment

Hoe werkt het?

Het Introductie Programma

Zodra je je hebt aangemeld ontvang je een link naar de eerste module en het eerstvolgende webinar. Iedere twee weken ontvang je een nieuwe module. De modules blijven onbeperkt beschikbaar voor jou.

Het Leiderschapsevent

Het event is op 24 mei van 14:30 – 20:00 in Onnen (Groningen). Je mag 1 introducee meenemen. De digitale masterclass wordt nog gepland en individuele coach calls plan je zelf in de agenda van Marieke.
Heb je vragen? E: post@thepeopleoffice.nl | T: 06 – 1233 8894.

Het High Impact Jaarprogramma

Je begint met de online modules en de webinars. Daarna volg je 6 trainingsdagen, altijd op vrijdag, op Landgoed Rhederoord in Gelderland. Je krijgt minimaal 4 sessies paarden coaching, individueel en als (leider van een) team.

Je krijgt een videoanalyse van je eigen leiderschapssessie en je neemt deel aan een besloten online-intervisiegroep. Daarnaast plan je zelf 4 telefonische strategiesessies in de agenda van Marieke.
Trainingsdagen in 2019: 1 maart, 12 april, 17 mei, 14 juni, 12 juli, 13 september en 11 oktober. Je kunt ieder moment instromen.

Bonus

Boek jij deze high level opleiding bij The People Office?
Dan mag je na aanmelding kiezen uit één van de volgende bonussen:

Een boek uit onze aanbevelingen

The People Office

Hoe maak je een projectplanning

Jolanda Strijbos

365 dagen iedere dag
10 minuten leren

The People Office

De 6 garanties van The People Office

De beste trainers in hun vakgebied
Ze hebben ruime ervaring met complexe vraagstukken, hebben alles zelf uitgetest en meegemaakt en zijn doorlopend bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.

Je ontwikkelt superskills
Voor iedere professional is het belangrijk om bijzondere vaardigheden te ontwikkelen, die je onderscheiden van anderen en die je impact nog groter maken.

Holistische opleidingen
Alle opleidingen overstijgen individuele vakgebieden. Je leert precies datgene wat je nodig hebt om je superskill te ontwikkelen, zonder informatie overload.

24/7 toegang tot de stof
Je kunt ieder moment starten. Alles is beschikbaar voor jou, ook nadat je alle modules hebt ontvangen. Je krijgt regelmatig updates en bonussen in je academie.

Gratis persoonlijk advies
Als je nog niet weet welke opleiding of welke vorm het beste bij je past, dan ben je van harte welkom om een gratis persoonlijk adviesgesprek te boeken.

Certificaat van deelname
Een tastbaar bewijs van de inspanning die je hebt geleverd om je vaardigheden op een hoger niveau te brengen of je een nieuwe vaardigheid eigen te maken.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment

Wat klanten zeggen:

Vorig jaar ging het goed met mijn bedrijf en mijn projecten. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik al 10 jaar vrijwel continu heel hard aan het werken was. Een aantal dingen had ik al veel slimmer ingericht, maar ik zocht een manier om meer impact te hebben, zonder nóg harder te werken.

De training bij Marieke heeft mijn dagelijks werk veel makkelijker gemaakt. Al na onze eerste sessie hakte ik een belangrijke knoop door, wat me enorm veel tijd en ruimte opleverde. En ook bij de volgende sessies leerde ik steeds beter zien waar mijn invloed wel én niet ligt. Hier kan ik nu veel slimmer gebruik van maken. Het is een waardevolle aanvulling van mijn gereedschapskist. En het mooie is: dat wat ik leer, is ook interessant voor mijn klanten. Ik deel deze kennis volop met hen. Marieke is een snelle denker met veel ervaring binnen verschillende organisaties. Hierdoor kan ze met een objectieve én deskundige blik meekijken en meedenken. Een gesprek met Marieke structureert je gedachten en geeft nieuwe inzichten.

En dan zijn er natuurlijk ook die andere coaches: de paarden. Eigenlijk houd ik niet zo van paarden. Maar dankzij deze dieren krijg je binnen een paar uur inzichten waar je anders maanden over zou doen. Door het gedrag van de paarden en de interpretatie van Marieke leer je razendsnel. Kortom: daadwerkelijk High Impact!

Mariëlle Tromp

Eigenaar, Vitale zorgverlener

Omdat ik heel veel met mijn werk bezig was, deed ik mee aan het High Impact Programma Informeel Leiderschap. Het bleek een absolute aanrader!! Je leert zo ontzettend veel over jezelf en over hoe je op anderen over kunt komen. De paarden zijn een spiegel en laten zien wat jij doet. Iedere keer heb ik verbaasd staan kijken bij iedereen en uiteraard bij mezelf. De theorie over leiderschap is duidelijk en je kunt het direct in de praktijk oefenen. Erg fijn. Voor mij is dit een ervaring die ik zeker in mijn rugzak meeneem en vaak zal uitdragen naar anderen.

Anita Schuiten

Adviseur formele en informele zorg, NNCZ

Mijn angst voor paarden was gek genoeg juist de reden om voor de training van Marieke te kiezen. Want waar zou ik beter mijn leiderschapskwaliteiten kunnen verkennen dan in een situatie met een beetje druk. Mijn leerstijl is ‘’snappen en doen’’. En beide kanten kwamen goed aan bod. Korte heldere uitleg van de theorie en in de middag uitgebreid trainen ‘’in de bak’’. Divers, intens en zeer leerzaam. Ik pas het geleerde elke dag in de praktijk toe. Dank!

Cecile Bus

plv raadsgriffer/secr. rekenkamercommissie

Ik ben geen dierenmens en twijfelde over deze training vanwege de inzet van de paarden. Gelukkig heb ik me daar overheen gezet want het High Impact Programma heeft me veel opgeleverd!
Ik heb mezelf goed leren kennen en antwoord gekregen op de vragen als : Hoe communiceer ik? Wat doet dat met anderen? En waarom reageer ik zoals ik reageer? Hoe kan ik mensen en teams meekrijgen? Hoe herken ik bepaalde gedragingen en hoe kan ik daar het beste mee omgaan?

Het resultaat voor mezelf is dat ik meer rust heb gekregen. Zowel privé als op het werk. Omdat ik nu ‘uit mijn eigen ik’ kan stappen, kan ik met een bredere blik kijken naar zaken.

Ik raad anderen zeker aan het High Impact Programma te volgen. Het is heel intensief & confronterend en daarmee effectief. Naast de interactieve theorie die wordt behandeld, is het programma erg praktijkgericht. Het is fijn om na de theorie meteen te trainen met de paarden en feedback te ontvangen. Daar leer je veel van!

Hacer Merdin

Allround medewerker P&O, Gemeente Groningen

Ik had gelijk in de gaten dat de training een hele goede voor mij was, maar eigenlijk was hij nog beter van ik verwacht had. Ik leer vooral door ervaring en de training bestaat juist voor een groot deel uit ervaren. Het is een prettige mix van theorie en het direct toepassen van deze theorie met de paarden. Marieke van Ginkel en Corine Vogelaar die de training begeleiden, zijn heel leuke, prettige en didactisch goede trainers. Erg fijn aan de cursus is, dat hij nauwelijks huiswerktijd vraagt. Naast de trainingsdagen hoef je, afgezien van het geleerde in de praktijk toepassen, weinig te doen. Dat wat je geleerd hebt, kun je nog een keer terugkijken in compacte youtube filmpjes. Erg praktisch. Oja, de trainingsdagen waren ook erg leuk en gezellig in een huiselijke setting.
Deze training gun ik iedereen. Ik zat in een groep met mensen met heel verschillende leerdoelen, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt vertaald in een opdracht met de paarden. Het is leuk om te zien hoe mensen in zes trainingsdagen groeiden. Alle trainingsdagen ben ik met veel meer energie weg gegaan, dan ik binnenkwam.

De training heeft mij meer inzicht gegeven in mijn functioneren en in het functioneren van de teams waar ik mee werk. En heeft mij vaardigheden gegeven om beter, handiger en meer ontspannen te opereren. Daarnaast blijk ik, die eigenlijk nooit iets met paarden heeft gedaan, als spin-off een echte paardenfluisteraar te zijn geworden.

De impact van de training is vooral dat ik tot het inzicht kwam dat ik minder energie in mijn werk hoeft te steken om toch hetzelfde resultaat of zelfs een beter resultaat te behalen. Ik ben mij ook meer bewust geworden van waar mijn kracht als informeel leider ligt. De training bood mij een paar meer dan interessante eyeopeners waar ik nog veel aan ga hebben.

Pieter Gautier

Beleidsregisseur, Gemeente Assen