Ken uzelve, zeiden de oude Grieken. Het stond met grote letters op de tempel van Apollo, waar mensen van heinde en verre naar toe kwamen om het Orakel van Delphi te raadplegen. Socrates was er zelfs van overtuigd dat de ware kennis van het leven start bij intensief zelfonderzoek.

 

Hoe dan?

Nu is jezelf kennen best moeilijk. Het is veel gemakkelijker om dingen bij anderen te zien dan bij jezelf, want je brein vertelt je allerlei verhalen over jezelf. Je hebt als mens allerlei biases. Je beoordeelt jezelf bijvoorbeeld vooral op je intenties, terwijl je anderen vooral beoordeelt op hun daden. Daar kun je niets aan doen, dat gebeurt vanzelf. Je brein vindt het namelijk héél belangrijk dat jij je goed voelt en doet daar veel, zo niet alles voor. En vraag je een vriend of vriendin om raad, dan is de kans groot dat ze wel een tipje van de sluier willen oplichten. Maar meestal doen ze toch ook hun best om jou een beetje te sparen, want ze vinden jou in grote lijnen prima.

En dat is natuurlijk heel mooi, daar zijn vrienden voor, maar je leert er weinig van en het zorgt ervoor dat je steeds tegen dezelfde situaties blijft aanlopen. Een vicieuze cirkel, zeg maar. Dat je het de eerste keer wel opmerkt maar naast je neerlegt, dat je de tweede keer al een beetje verbazing voelt opkomen en gebeurt het een derde keer, dan mag je wel concluderen dat er sprake is van een patroon. En een patroon blijft in stand, totdat jij het oplost. Sterker nog, als het een patroon is dat voortkomt uit pijn, dan geef je die pijn door als je het patroon niet doorbreekt. Denk aan die botte manager, of die collega die altijd zo agressief reageert in vergaderingen en waardoor andere mensen ook negatief worden. Als jij iedere keer dezelfde types treft en daar last van hebt of daar niet goed op reageert, dan zit je in een patroon.

 

Naar jezelf kijken dus

Wat je zou kunnen doen, om klein te beginnen, is niet zozeer jezelf als persoon ter discussie stellen (vanwege verhalen van brein en vrienden), maar concrete situaties doorlichten. Je was in een gesprek en er ontstond irritatie bij jou of bij de ander en het gesprek werd stekelig, terwijl je er met de beste intenties in was gegaan. In zo’n geval kun je je afvragen: wat gebeurde er eigenlijk in dat gesprek? Werd ik getriggerd? Had ik ergens last van? Voelde ik me weggezet? Had de ander weerstand op iets? Zoek iemand in je omgeving die daar een beetje kijk op heeft en leg de casus voor. De meeste mensen vinden het leuk om met je mee te denken en tien tegen één dat je tot nieuwe inzichten komt.

Wil je een wat completer beeld van jezelf, zodat je wat meer kunt anticiperen en beter kunt reflecteren, dan loont het enorm de moeite om een goed assessment te doen bij een goede coach. Een goed assessment kan op een eenvoudige manier complex gedrag weergeven. Het geeft jou inzicht in je sterke eigenschappen en ook in hoe je je eigen kracht soms saboteert omdat je tever doorschiet of uit balans raakt. En hoe jij je verhoudt tot andere mensen. Een goede coach gaat met jou in gesprek en onderzoekt met jou welke (kleine) stappen jij kunt zetten om je kracht te versterken. Want als het om goede eigenschappen gaat is het veel leuker en veel effectiever om van een 7 een 9 te maken dan van een 4 een 6. En als jij op weg bent naar die 9, dan is die 4 opeens helemaal niet meer belangrijk.

 

Daarom werken wij met FITCH en met Wendy Tacoma

Wil jij aan de slag met je ontwikkeling? Jezelf wat beter in kaart brengen en een goede basis leggen voor jouw verdere groei? Boek dan een Fitch assessment voor inzicht in wie je nu bent en welke ontwikkeling het beste bij je past. Zodat jij weet waar je kracht en je energie zit.

Wil je liever eerst overleggen, stuur een berichtje naar post@thepeopleoffice.nl of boek hier een gratis adviesgesprek.