Je Nieuwe Baan

Marjolijn Gischler

Succesvol naar een nieuwe baan

GRATIS ADVIESGESPREK

Wil jij een baan die wél bij je past?

Ben jij een ervaren professional in het bedrijfsleven, de zorgsector of de non-profitsector? Denk je na over een volgende stap in je carrière? Vraag je je weleens af of je nog wel op de juiste plek zit? Of zijn er veranderingen gaande bij je werkgever waardoor je vindt dat het tijd wordt om een nieuwe baan te zoeken?

Persoonlijk leiderschap betekent ook dat je in staat bent om goed voor jezelf te zorgen. Wil je graag je talenten inzetten in een baan die beter bij je past? Ben je gemotiveerd om nieuwe stappen te zetten? Weet je niet waar te beginnen? Zet de stap en laat je professioneel begeleiden.

Over de trainer

Je nieuwe baan

Marjolijn Gischler

Marjolijn Gischler

Ook ík heb rigoureuze veranderingen meegemaakt. Eénmaal door langdurige RSI klachten en éénmaal omdat ik zelf ben opgestapt. Weggaan brengt rust maar is ook doodeng als je nog geen ander werk hebt.

En dan blijkt dat zo’n beslissing ruimte brengt voor nieuwe mogelijkheden. Ik begrijp dan ook goed wat mensen doormaken in een periode van onvrede en zoeken naar een andere baan en ik weet welke problemen je daarbij moet overwinnen. Ik ben ervan overtuigd dat je succesvol een andere baan kunt vinden, ook als je ouder bent dan 45.

En dat is wat ik jou ook gun! Als oud fondsenwerver voor 3 verschillende NGO’s heb ik ruime ervaring met ‘koude acquisitie’ en het vinden en openen van deuren. En dat leer ik je graag.

Doe het werk dat het dichtste bij je hart ligt.

Zicht op de markt

Begrijp hoe vacatures ontstaan en worden opgevuld achter de schermen. Leer je te onderscheiden en creatief naar de arbeidsmarkt te kijken. Leer proactief te netwerken en contact te leggen met potentiële werkgevers.

Als oud fondsenwerver helpt Marjolijn je zicht te krijgen op jouw kansen. Als je een duidelijk beeld hebt van wat je te bieden hebt en waar je naar toe wilt, kun je dit met de juiste inspanning bereiken.

De 6 online modules

1

Introductie

We gaan van start met een voorbereidende module. De lessen gaan over de randvoorwaarden die nodig zijn om dit programma een succes te laten zijn. We hebben het over mindset, focus en doelen stellen in je zoektocht.

4

Arbeidsmarktoriëntatie

We onderzoeken kansen en mogelijkheden in de markt. Hoe ziet de hedendaagse arbeidsmarkt eruit? Wat is het verschil tussen een zichtbare en onzichtbare vacature? Hoe breng ik mijn netwerk in kaart? Wat is mijn toegevoegde waarde voor een toekomstig werkgever?

2

Wie ben ik/wat kan ik

We richten ons op het in kaart brengen van je zogenaamde persoonsprofiel en je zoekprofiel (zelfanalyse). Wie ben ik, wat zijn mijn eigenschappen en wat kan ik, waar ben ik goed in, wat zijn mijn vaardigheden?

5

Arbeidsmarktbenadering

Deze module gaat over de praktische hulpmiddelen die nodig zijn voor het benaderen van de arbeidsmarkt: CV, brief, video, elevator pitch. Hoe voer ik een netwerkgesprek/telefonisch gesprek? Hoe maak ik gebruik van social media? En vooral: hoe neem ik initiatief?

3

Wat wil ik

We gaan aan de slag met in kaart brengen wat jij belangrijk vindt. Wat wil ik, wat drijft mij, wat vind ik belangrijk in een baan, welke interesses heb ik, waar wil ik heen? Hoe presenteer ik me? Wat als ik het eigenlijk niet goed weet?

6

Sollicitatiegesprek

Je hebt succes met je genomen initiatief: je bent uitgenodigd voor een gesprek. Nu komt het er op aan. Hoe bereid je je voor, wat kun je verwachten, hoe zet je jezelf neer? Hoe ga je om met afwijzing? Wat te denken van assessments?

LOOPBAAN BEGELEIDING

VOOR WERKNEMERS. Je kiest er iedere dag weer voor om naar je werk te gaan. Is het werk waar je blij van wordt? Dan zit je op het juiste pad. Word je niet blij van je werk, kost je werk je energie? Dan is het tijd voor wat anders. Neem zelf de regie. Jij bent de leider van je eigen leven en Marjolijn helpt je graag. Weet je al dat je het liefst voor jezelf wilt beginnen? Kijk dan bij De Nieuwe Ondernemer voor de beste begeleiding.

VOOR WERKGEVERS. Voor iedere organisatie is het belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Of de mens of de plek juist is verschilt per situatie. Hoe meer de mens geneigd is met persoonlijk leiderschap naar zijn situatie te kijken, hoe beter hij het gesprek met de organisatie kan aangaan over zijn bijdrage. The People Office richt zich op professionals die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen en organisaties die dat ondersteunen.

Na dit programma

  • Heb je een effectief en resultaatgericht stappenplan.
  • Weet je HOE alle stappen het beste te zetten.
  • Kan je de baan van je dromen duidelijk beschrijven.
  • Weet je hoe je zelf contact legt met werkgevers in plaats van alleen te reageren op vacatures.
  • Weet je wat je moet doen in het sollicitatieproces.
Deze opleiding is heel geschikt voor jou

✓ als je weet dat je nu niet in de goede baan zit

✓ als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken

✓ als je volgende baan waardevol voor je moet zijn

✓ als je authentiek en geloofwaardig wil zijn

✓ als je graag praktisch leert

Deze opleiding is niet heel geschikt voor jou

✓ als je eigenlijk niet weg wil uit je baan

✓ als je geen tijd wil nemen voor zelfreflectie

✓ als je denkt dat het vanzelf goed komt

Solliciteren op een advertentie is meestal niet de oplossing.

Investering

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent in bedrijfsleven, zorgsector of non-profitsector, je niet helemaal gelukkig voelt in je werk en een eerste stap wil zetten naar gelukkiger naar je werk gaan.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent in bedrijfsleven, zorgsector of non-profitsector en gemotiveerd bent om pro-actief nieuwe stappen te zetten om de juiste baan te vinden maar niet weet waar je moet beginnen.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent, gemotiveerd om je talenten in te zetten in een baan die beter bij je past en wil werken vanuit gerichte zelfkennis om die baan te vinden te krijgen.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent in bedrijfsleven, zorgsector of non-profitsector, je niet helemaal gelukkig voelt in je werk en een eerste stap wil zetten naar gelukkiger naar je werk gaan.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent in bedrijfsleven, zorgsector of non-profitsector en gemotiveerd bent om pro-actief nieuwe stappen te zetten om de juiste baan te vinden maar niet weet waar je moet beginnen.

Zeer geschikt voor jou als:

je een ervaren medewerker bent, gemotiveerd om je talenten in te zetten in een baan die beter bij je past en wil werken vanuit gerichte zelfkennis om die baan te vinden en te krijgen.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment

Hoe werkt het?

Het Online Traject

Na aanmelding krijg je direct toegang tot alle modules. De masterminds zijn op donderdag van 20:00 tot 21:00 uur. Je kunt vragen stellen of leren van de vragen van anderen. Als je wilt coacht Marjolijn je live.

De modules blijven onbeperkt beschikbaar. Je kunt 6 maanden lang masterminds volgen. Je CV en je brief stuur je naar Marjolijn voor feedback. De coachcall plan je zelf in de agenda van Marjolijn.

Met Jobport vind je interessante bedrijven en vacatures tot een jaar terug ter oriëntatie. Vragen? E: post@thepeopleoffice.nl | T: 06 – 1233 8894.

Eerst oriënteren?

Je kunt je ieder moment aanmelden voor een kort traject. De Skypegesprekken plan je in overleg. Optimale doorlooptijd is 9 weken.

Liever Intensief?

Je start direct met het Online Traject en je ontvangt de link naar de online vragenlijst van het Fitch assessment. Je hebt een gesprek van ongeveer 1,5 uur met Wendy Tacoma en daarna krijg je een uitgebreid schriftelijk rapport. Na een maand neemt Wendy contact met je op voor eventuele vragen.

Bonus

Boek jij deze high level opleiding bij The People Office?
Dan mag je na aanmelding kiezen uit één van de volgende bonussen:

Een boek uit onze aanbevelingen

The People Office

Hoe maak je een projectplanning

Jolanda Strijbos

365 dagen iedere dag
10 minuten leren

The People Office

De 6 garanties van The People Office

De beste trainers in hun vakgebied
Ze hebben ruime ervaring met complexe vraagstukken, hebben alles zelf uitgetest en meegemaakt en zijn doorlopend bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.

Je ontwikkelt superskills
Voor iedere professional is het belangrijk om bijzondere vaardigheden te ontwikkelen, die je onderscheiden van anderen en die je impact nog groter maken.

Holistische opleidingen
Alle opleidingen overstijgen individuele vakgebieden. Je leert precies datgene wat je nodig hebt om je superskill te ontwikkelen, zonder informatie overload.

24/7 toegang tot de stof
Je kunt ieder moment starten. Alles is beschikbaar voor jou, ook nadat je alle modules hebt ontvangen. Je krijgt regelmatig updates en bonussen in je academie.

Gratis persoonlijk advies
Als je nog niet weet welke opleiding of welke vorm het beste bij je past, dan ben je van harte welkom om een gratis persoonlijk adviesgesprek te boeken.

Certificaat van deelname
Een tastbaar bewijs van de inspanning die je hebt geleverd om je vaardigheden op een hoger niveau te brengen of je een nieuwe vaardigheid eigen te maken.

Wil je advies?
Boek een gratis afspraak!

Click to Schedule an Appointment

Marjolijn heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in 2014 en 2015 gedurende meerdere maanden ondersteund. We hebben haar leren kennen als een goede en deskundige loopbaanadviseur. Zij begeleidde boventallige medewerkers en hield daarbij steeds rekening met de gevoelens van de medewerkers èn de kernwaarden van WZH.

Wij vinden Marjolijn een zeer professionele adviseur, die empathie en resultaat goed weet te combineren. Zij is collegiaal, optimistisch en resultaatgericht. Ze heeft ons verrast met ideeën om te netwerken en te jobhunten. De boventallige medewerkers stelden haar manier van doen en enthousiasme erg op prijs. Ze documenteert en rapporteert zorgvuldig.

Ook is ze proactief, creatief en daadkrachtig. Mochten we in de toekomst een loopbaanadviseur nodig hebben, dan zullen wij met plezier weer een beroep op haar doen.

Marjan Wedemeier

Teamleider Werk en Begeleiding WZH

Marjolijn heeft mij begeleid in het vinden van ander passend werk. Marjolijn was voor mij een gedreven coach met een professionele en constructieve aanpak. Zij heeft mij een eind op weg geholpen en ook inzicht in mijzelf gegeven. Ik kan haar werkwijze van harte aanbevelen.

Leo, 57 jaar

Uitvaartverzorger, Sassenheim

Ik vind de opbouw van de online cursus erg fijn. De modules waar ik na moest denken over wie ben ik, wat kan ik en wat ik wil, waren voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk moest zonder over deze belangrijke dingen na te denken.

Ook de vacatures zoeken en analyseren vind ik heel fijn. Ik ga zoveel mogelijk van mijn gevoel uit maar door de vacature te analyseren weet ik pas echt of dit ook bij mij past. Netwerken vind ik inmiddels erg leuk en ook dat staat heel duidelijk in jouw cursus beschreven. Ook de arbeidsbenadering vond ik heel verrassend. De cursus is echt voor iedereen die een baan zoekt een aanrader.

Naast het online programma voer ik ook om de zoveel tijd gesprekken met je. Ten eerste vind ik je heel eerlijk. Toen je mijn CV zag zei je dat ik daar nog het één en ander aan kon veranderen, toen ik dat had gedaan vertelde je me dat het veel te licht overkwam voor de functie en geen recht deed aan mijn kwaliteiten. Jij bent de enige die dit durfde te zeggen, anderen zeiden alleen maar dat het er zo mooi uitzag. Nu weet ik dat de inhoud vele malen belangrijker is. Ook toen ik vastliep omdat ik er maar niet achter kwam wat ik wilde kwam ik door jouw vragen uit mijn comfortzone. Tot nu toe hoorde ik alleen maar dat ik beter ander werk kon doen om niet weer burnt-out te raken maar jij gaf aan vooral na te gaan wat ik wel leuk vond aan mijn vorige functies. Je helpt mij heel goed om te ontdekken wat ik wil en wat ik kan.

Je bent echt een kei in je werk!!!!! Ik zou iedereen daarnaast aanbevelen óók persoonlijke gesprekken te voeren omdat je dan kunt sparren en verifiëren of je op de juiste weg zit.

M. Van der Hoeven

Uit nieuwsgierigheid en uit verlangen naar een nieuwe baan ben ik aan deze cursus begonnen. Ik was blanco en wist niet wat ik kon verwachten. De eerste modules hebben vooral informatie geordend die ik al in mijn hoofd had: kwaliteiten, valkuilen, vaardigheden, rol en verantwoordelijkheden.

Voordat ik deelnam aan de cursus was ik aan het worstelen en vond de overstap naar een loopbaanadviseur eng en onzeker. Na het volgen van alle modules ben ik erachter gekomen dat ik op beide punten fout zat. Met de praktische tips over sollicitatiebrieven, tips voor mijn LinkedIn profiel en tips over netwerken heb ik beter inzicht gekregen in het sollicitatieproces. Ik heb intussen meer zelfvertrouwen en weet nu goed wat ik allemaal kan doen om die nieuwe baan te vinden.

Ik kan met trots zeggen dat deze cursus mij naar een hoger niveau heeft getild en kan het iedereen aanbevelen. Nu kan ik samen met Marjolijn mijn zoektocht verder voort zetten naar een baan die bij mij past.

Angelo

Medewerker verzekeringen

Ik heb de begeleiding van Marjolijn echt als meerwaarde ervaren. Door middel van haar kennis en vooral haar sterke inlevingsvermogen heeft ze lijn in mijn vraagstuk gebracht en heb ik weer goede richting gekregen in mijn zoektocht.

Haar aangereikte handvatten ten aanzien van CV, sollicitatiebrieven, zinsbouw en laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent, zijn nog steeds bruikbaar in mijn huidige werk als freelancer! Met name kan ik het gebruiken in gerichter netwerken en daardoor het vinden van opdrachten.

Rob, 48 jaar

Kok, Den Haag

Jouw geduld met mij en vertrouwen in mij heeft zoveel geholpen. Zonder jouw begeleiding had ik mezelf nooit teruggevonden.

Anne, 48 jaar

Projectmedewerker, Den Haag

Marjolijn heeft meerdere opdrachten voor ons vervuld waarbij ze medewerkers met loopbaanvragen op weg helpt. To-the-point, professioneel en zeer betrokken bij de mensen die zij begeleidt. Ze gaat voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe ik de aanpak van Marjolijn heb ervaren en dat is precies wat er bij goede loopbaanbegeleiding nodig is.

Bij volgende begeleidingsvragen rondom loopbaan hoop ik weer gebruik te kunnen maken van haar inzet.

Marjon van Wijnbergen

Hoofd Personeel en Organisatie

Intussen heb ik de eerste 4 modules afgerond en ik heb er al veel aan gehad: ik weet veel beter mijn vaardigheden en kwaliteiten te benoemen (en weet tot welke successen deze hebben geleid!), ken mijn ontwikkelpunten, en heb aanknopingspunten gekregen hoe me beter te presenteren en voor mezelf op te komen. Zo heb ik inmiddels met mijn werkgever geregeld dat ik een ander werkrooster heb, waardoor ik meer vrije tijd heb (en daarbij geen salaris inlever!), om me meer bezig te houden met mijn toekomstplannen.

Dat is indirect aan jou te danken Marjolijn, omdat dat overal in doorklinkt. Tijd en prioriteren!!! Ik ben er nog lang niet, maar op de een of andere manier heb je iets bij mij in gang gezet, zonder dat ik daarvoor concreet kan aangeven wat dat dan is (geweest). In ieder geval echt heel fijn!

Marianne

IT Coördinator

De cursus is erg duidelijk en overzichtelijk. Ook gebruiksvriendelijk. Duidelijke opbouw en logische modules. Als je start met zoeken naar een nieuwe baan is dit een prima cursus/training. Je wordt meegenomen op reis met als eindbestemming het sollicitatiegesprek.

Ook de verwijzingen naar literatuur of naslagwerk zijn goed en kun je als extra bron aanboren. De ondersteuning van video en gesproken tekst is ook prettig en zorgt voor afwisseling en maakt het nog meer persoonlijk.

Kortom: een prima cursus op een heldere en overzichtelijke wijze gepresenteerd. Een succes!

Sander

De begeleiding van Marjolijn vond ik prettig en motiverend. Haar enthousiaste houding en de verhelderende gesprekken met haar gaven me toch net wat meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Ik kan haar zeker aanbevelen.

Wietse, 50 jaar

Onderzoeker, Delft

Ik heb 10 jaar in de accountancy gewerkt en kreeg na het afronden van mijn titel tot registeraccountant twijfels of de accountancy bij mij paste. Onderstaand deel ik mijn ervaringen welke ik tijdens het loopbaanprogramma van Marjolijn Gischler en Hetty Hartman heb opgedaan.

– Meer zelfkennis en inzicht op basis van de drijfverentest welke Hetty bij me heeft afgenomen en teruggekoppeld. Met behulp van deze analyse kreeg ik meer inzicht in wat voor persoon ik ben, mijn zienswijze op mijn omgeving en welk effect dat heeft op mijn gedrag. Op basis van de uitkomsten van deze analyse kreeg ik meer inzicht in welke beroepen het beste aansluiten bij mijn persoonlijkheid, waarbij tevens de werkomgeving en bedrijfscultuur van essentieel belang zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

– Vervolgens ben ik gestart met het online loopbaanprogramma van Marjolijn, welke bestaat uit 6 modules. Persoonlijk heb ik het meeste baat gehad bij de eerste 3 modules (juist omdat ik in mijn branche wél veel vacatures tegenkom) welke antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het afronden van deze modules en het uitvoeren van deze opdrachten hebben meer zelfkennis opgeleverd. Op het moment dat je weet waar je goed in bent en weet waar je naar toe wilt, kan je ook veel gerichter naar bepaalde vacatures op zoek. In het programma leer je om gerichter naar vacatures te zoeken en deze te beoordelen. Voor mij belangrijk omdat ik juist in mijn branche heel veel keus heb! Daarnaast heb ik gemerkt dat de mindset van een persoon bepaalt of iemand wel of niet gaat slagen. Een positieve mindset is onmisbaar in de zoektocht naar een nieuwe baan en de doelen welke je wilt bereiken voor je verdere loopbaan.
Door het loopbaan programma ben ik bewuster geworden van mijn gedachtes en ben ik bewust meer boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De laatste 3 modules bieden praktische handvatten naar de zoektocht naar een nieuwe baan. Hierbij heb ik ervaren dat netwerken van essentieel belang is in de zoektocht naar een nieuwe baan of het verwerven van een nieuwe opdracht. Ook wanneer dit niet direct zijn vruchten afwerpt.

Ik zou kandidaten die twijfels hebben over hun verdere loopbaan adviseren om gebruik te maken van dit loopbaanprogramma. In mijn optiek biedt dit programma alleen kans van slagen als de opdrachten serieus worden uitgewerkt en je gedisciplineerd te werk gaat. Persoonlijk had ik behoefte om gedurende het programma de opdrachten te bespreken en daarover te sparren en zou aanvullende gesprekken zeker aanraden.

Ik vind de investering in drijfverentest en loopbaanprogramma zeer de moeite waard en ben positief over de inzichten die het mij heeft gegeven en de stappen die ik mede daardoor heb genomen.

Willem

Register Accountant